Ren, Janina, ren

Marjan Brouwers en ik zijn hard bezig aan de roman over de jeugd van de Curaçaose Janina De Marchena-Katz. De in Polen geboren Janina Katz woont sinds 1947 op Curaçao en heeft een fraaie winkel in de Madurostraat.
Janina groeide in de vooroorlogse jaren in een Joods gezin op tegen de achtergrond van de dreiging van het antisemitische Polen en van Hitler-Duitsland. In 1939 bezetten de Russen haar geboortestad Chorostków en werd haar vader voor vijf jaar verbannen naar Siberië. De armoede en honger in Chorostków werden steeds groter. Maar het kon erger: in de zomer van 1941 namen de Duitsers de macht over. Janina’s broer Bumek werd naar een werkkamp gestuurd en een jaar later gebeurde er dit:

De werktitel van de geheel op historische feiten berustende roman is ‘Ren, Janina, ren’ en we streven ernaar hem rond mei 2016 in de winkel te hebben.  Terug naar www.DitzSchrijft.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *