Ren Janina ren! en de vluchtelingenproblematiek

Wij hameren er steeds weer op: onze roman over Janina Katz is een universeel verhaal over kinderen op de vlucht. Dat hadden ze in Edam goed begrepen. Wij werden uitgenodigd voor een panelgesprek met programmamaakster Leontien Rosier en José van Boeckel, jeugdbeschermer voor vluchtelingen bij Nidos.

Edam 14 juli 2016In een volle cafézaal van Hotel De Harmonie sprak programmamaakster Leontien Rosier op 14 juli met ons drieën over de raakvlakken tussen de roman en jonge, alleenstaande vluchtelingen.

José maakte duidelijk dat met name Eritrese vluchtelingenkinderen nu hetzelfde doormaken als Janina Katz 75 jaar geleden. Jongeren die net als Janina na een aantal jaar hun moeder of vader niet meer herkennen, die, net als Janina, vaak door hun ouders gestuurd worden omdat ze hopen hun kind op die manier te kunnen redden van het oorlogsgeweld en die traumatische ervaringen hebben wanneer ze eenmaal in Nederland zijn aangekomen.

Dank aan de organisatie van dit Boek&Café, Janneke Rijpstra, en aan Siem Kees Slegt van Hotel de Harmonie, waar we een uitstekende nachtrust genoten. En aan boekhandel Het Leesteken uit Purmerend, die zijn stapel Ren, Janina, ren! aan het publiek verkocht.  Terug naar www.DitzSchrijft.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *