Politiek en Ren, Janina, ren!

Donderdag, precies 75 jaar na de bezetting van Chorostków door de Duitsers, boden Marjan Brouwers en ik onze roman Ren, Janina, ren! aan D66-leider Alexander Pechtold aan. In mei hadden we al een exemplaar overhandigd aan premier Bernard Whiteman van Curaçao, nu werd het tijd om Janina’s verhaal onder de aandacht van de Haagse politiek te brengen. pechtold LR 7 juli 2016

Janina’s verhaal – ze ontkwam aan deportatie en moest zien te overleven in bezet Polen – is het verhaal van zoveel vluchtelingen. Nog altijd zijn er kinderen als Janina op de vlucht voor oorlogsgeweld. Vaak komen ze er net als zij helemaal alleen voor te staan en moeten ze zich zien te redden in een vijandige, gevaarlijke wereld. Die kinderen hebben hulp nodig.

Janina’s verhaal is beslist niet het zoveelste verhaal over de Tweede Wereldoorlog. Janina’s verhaal is van alle tijden en is juist nu extra actueel. Dat is precies de reden waarom wij van harte hopen dat Alexander Pechtold niet de laatstepoliticus is die ons boek leest en het verhaal van Janina verder brengt.  Terug naar www.DitzSchrijft.nl

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *