Papegaaien Bonaire

Op Bonaire tellen ze elk jaar in januari de geelvleugelamazonepapegaaien oftewel lora’s. Deze zeldzame ondersoort komt alleen voor op Bonaire, en op de Venezolaanse eilanden Margarita en La Blanquilla. geelvleugelamazoneDe jongste telling leverde een totaal van 847 lora’s op. Dit aantal is al een aantal jaren stabiel.

Opmerkelijk was dit jaar de verdeling van de lora’s over het eiland. In het Washington Slagbaai Park troffen de vrijwillige tellers 290 stuks aan, meer dan in andere jaren. De vogels zijn officieel beschermd, maar zijn ook populair als huisdieren.

Volgend jaar wordt op Bonaire voor de twintigste keer een telling van de geelvleugelamazones gehouden. Terug naar DitzSchrijft.nl

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *