Koninkrijksjeugdparlement

Nederlanders weten weinig van de koninkrijksdelen overzee. Alleen bij corruptie, politieke schandalen of orkanen willen de media er wel aandacht aan besteden, maar over het algemeen laten ze de eilanden lelijk links liggen.

Het Comité Koninkrijksrelaties (www.comitekoninkrijksrelaties.org) probeert daarin onder leiding van Pieter van Vollenhoven en oud-gouverneur van de Antillen Jaime Saleh verandering te brengen. Getuige de als vanouds schaarse aandacht voor de eilanden in de media lijken ze  nog geen succes te boeken, maar misschien moeten we geduld hebben. Het comité doet namelijk erg zijn best om de jeugd erbij te betrekken en zoals we weten heeft de jeugd de toekomst.

Zo vonden er uitwisselingen plaats tussen leerlingen van Nederlandse en Curaçaose scholen en in mei 2014 vindt er een Koninkrijksjeugdparlement plaats op Sint Maarten (www.kingdomyouthparliament.org). Dan zullen vijftig jongeren van 16-23 jaar uit alle delen van het Koninkrijk bij elkaar komen en debatteren. Onderwerpen? Wat het Koninkrijk nu concreet inhoudt, vooral als het gaat om scholing, werk, cultuur en veiligheid.

Het Koninkrijksjeugdparlement is een officieel onderdeel van de viering van 200 jaar Koninkrijk. Terug naar DitzSchrijft.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *