Hopoogst

Er wordt aardig wat bier gedronken en gebrouwen in Nederland. Toch is de Zuid-Limburgse brouwerij Gulpener de enige die voor het brouwen van bier hop en graan van eigen bodem gebruikt. Een deel van de hop is biologisch en de hopplantages die Gulpener vlakbij het dorp Gulpen heeft zijn jaarlijks goed voor 28,5 miljoen glazen bier. Gulpener HoptuinOp zondag 15 september vindt de Gulpener Hopoogst plaats. Medewerkers, familie en vrienden van de brouwerij plukken de hop, en van 12-18 uur vindt in een feesttent in Reijmerstok het jaarlijkse Hopfestival plaats met muziek, kinderactiviteiten, proeven van lokale producten en de uitverkiezing van de Hopkoningin 2013. De toegang is gratis. www.gulpener.nl Voor een leuke fietstocht in deze omgeving: fietsen bij Gulpen

Terug naar DitzSchrijft.nl

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *