De Vlaamse Westhoek

Wat zijn er dichtbij Nederland toch een mooie en rustige streken te vinden. Neem de Belgische Westhoek. Dat dit het dunst bevolkte gebied van heel Vlaanderen is, merk je goed wanneer je er met de fiets doorheen rijdt: rustige weggetjes en nauwelijks autoverkeer.

Een van de vele oorlogsbegraafplaatsen in de Westhoek

Een van de vele oorlogsbegraafplaatsen in de Westhoek

De streek was het middelpunt van het rauwe oorlogsgeweld tussen 1914 en 1918. Maar dat merk je pas wanneer je een van de 170 oorlogsbegraafplaatsen tegenkomt. En aan het feit dat er zo weinig bomen staan: de bomen die er begin 19e eeuw nog stonden, zijn allemaal gekapt voor de bouw van loopgraven.                              Terug naar DitzSchrijft.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *