Maandelijks archief: mei 2018

Boekaanbieding aan graaf van Almelo

Tijdens het straatfeest van de Schimmelpenninckstraat op 26 mei nam Max graaf van Rechteren Limpurg het eerste exemplaar in ontvangst van het door mij geschreven boek R.J. Schimmelpenninckstraat – Geschiedenis en verhalen. De graven van Rechteren Limpurg zijn eeuwenlang eigenaar geweest van de grond waarop onze straat is gebouwd. Voorheen stond hier de grafelijke pachtboerderij ’t Rohof.

Max van Rechteren Limpurg neemt het eerste exemplaar in ontvangst.

In zijn dankwoord benadrukte Van Rechteren Limpurg hoe belangrijk het is dat het geheugen van mensen wordt vastgelegd. Om die reden is hij erg blij met het boek.

Terug naar www.DitzSchrijft.nl

Boek over eigen straat

Deze week kwam het van de drukker, het boek RJ Schimmelpenninckstraat 22, Geschiedenis en verhalen. Ik wilde eigenlijk alleen maar uitzoeken of onze straat inderdaad op grond van een voormalige boerderij was gebouwd, maar voor ik het wist kreeg ik van alle kanten verhalen, foto’s en historische informatie aangereikt. Het werd dus een boek van 96 pagina’s en meer dan 100 illustraties. Mede dankzij de inspanningen van vormgeefster Regina Geitenbeek, een oud-straatbewoonster. Zo is het een echt boek van en voor de straat geworden. Tijdens het straatfeest van zaterdag 26 mei 2018 zal ik het eerste exemplaar aanbieden aan Max graaf van Rechteren Limpurg. Want de boerderij die eeuwenlang op de plek van onze straat stond, was eigendom van de graven van Rechteren Limpurg.

Terug naar www.DitzSchrijft.nl